Hoe combineer je Chelsea boots

Je zit eraan te denken om een paar Chelsea boots te kopen, maar je weet niet wat je erbij moet dragen? We leggen je exact uit hoe je deze veelzijdige, trendy laarzen moeten stylen, van welke jeans te dragen tot welke kleuren je moeten vermijden. Maar voordat we ze gaan stylen, is het belangrijk om te weten wat Chelsea laarzen precies zijn en hoe ze anders zijn dan bijvoorbeeld chukka boots of onze originele 6-inch boots

 

Wat zijn Chelsea boots? 

Chelsea boots zijn nauwsluitende, enkelhoge laarzen, die geen veters of gespen nodig hebben - dankzij de elastische panelen aan weerszijden van de enkel. De laarzen werden eerst gemaakt door J. Sparkes-Hall, schoenmaker van niemand minder dan Queen Victoria, en worden al meer dan 150 jaar gedragen door enkele van de meest modieuze mannen en vrouwen.

 

Vroeger gingen ze door het leven als 'Paddock laarzen', en werden ze vooral gebruikt voor wandelingen op het platteland en tijdens het paardrijden. Pas in de jaren vijftig en zestig kregen de laarzen hun huidige naam, dankzij hun populariteit onder de modieuze 'Chelsea set' in Londen. Gedurende deze tijd werd een Cubaanse hak in het ontwerp opgenomen en de laarzen werden al snel door velen gedragen, waaronder The Beatles. Het ontwerp is tot op de dag van vandaag populair en het blijft een modieuze en veelzijdige schoen.

 

Cool en classic: Draag Chelsea laarzen met jeans  

Een van de gemakkelijkste manieren om Chelsea laarzen te dragen is met een klassieke slim fit jeans. Cool en casual, deze klassieke combinatie van spijkerstof en laarzen is moeiteloos en stijlvol, zowel overdag als 's avonds. 

Om de juiste laarzen te matchen met de juiste jeans is het belangrijk om te weten welke denim wassingen met verschillende kleuren laarzen werken. De eenvoudigste en misschien wel meest stijlvolle combinatie is zwarte Chelsea boots met een paar zwarte slim-fit jeans. Subtiel en stijlvol, de volledig zwarte combi werkt perfect voor iedereen.

 

Heb je echter een paar bruine Chelsea boots, dan kies je het beste voor een blauwe spijkerbroek. Hier moet je extra op de wassing letten. Voor een paar donkerbruine laarzen, zoals onze Larchmont Chelsea Boot kies je beter voor een lichtere kleur blauw, bijvoorbeeld onze Sargent Lake Stretch Jeans

Het werkt ook andersom. Dus de lichtere Elmhurst Chelsea boot in bruin, combineert het beste met een donkere spijkerbroek, zoals de taps toelopende Tacoma Lake jeans in indigo

 

Stijlvol en verfijnd: Draag Chelsea boots onder een pak 

Formeel kleden kan soms een nachtmerrie zijn - uitzoeken welk pak bij welke schoenen past kan zelfs voor de best geklede mannen onder ons voor hoofdpijn zorgen. Maar een van de meest verfijnde manieren om Chelsea laarzen te dragen is juist met een pak. 

Of het nu een dag op kantoor is of een gelegenheid zoals een winterbruiloft, het combineren van je Chelsea boots met een pak geeft de formele look wat meer durf. Net als bij jeans is kleur matching hier belangrijk, dus de vuistregel zou zijn: blauw pak en bruine Chelsea laarzen, zwarte pakken en zwarte Chelsea laarzen.

 

Chelsea boots zijn een essentieel onderdeel van je wintergarderobe

Behalve dat ze geweldig staan onder jeans en pakken, horen Chelsea laarzen sowieso in je normale wintergarderobe thuis. Onze Chelsea boots zijn gemaakt om alle weersomstandigheden aan te kunnen en houden je voeten warm en droog gedurende de winter. Waarom zou je ze dus niet combineren met je favoriete Parka of jacket, en krijg het extra warm met je muts, sjaal en handschoenen, terwijl je elke winter indruk maakt met je stijl.

 

Hoe zorg je voor je Chelsea boots

Hoe je jouw Chelsea laarzen ook draagt, het is belangrijk dat je ze goed onderhoudt. Al onze Chelsea boots zijn gemaakt van eersteklas volnerfleer of waterbestendig suède en kunnen jaren meegaan als ze goed verzorgd worden. Het is de moeite waard om te investeren in een goede kwaliteit leerreiniger, zoals onze Boot Sauce, of een onderhoudsset voor boots voor een uitgebreidere set producten om je laarzen vele jaren in topconditie te houden.

 

Of je ze nu draagt met een spijkerbroek, een pak, of als onderdeel van je wintergarderobe, het is duidelijk dat de Chelsea boots een lange weg hebben afgelegd sinds hun ontstaan 150 jaar geleden. Het zijn enkele van de meest veelzijdige laarzen die je kunt bezitten - waardoor ze de perfecte keuze zijn voor diegenen die het meeste uit hun schoeisel willen halen. Welk paar je ook kiest uit ons assortiment, ze zijn stijlvol en duurzaam. Met de juiste zorg zullen ze ongetwijfeld jaren meegaan.

 

GERELATEERDE CONTENT