Timberland NL Home
Winkelwagen

Alice Aedy - Nature Needs Heroes

2024-04-26

Alice Aedy
Fotojournalist en activist voor een groenere wereld.

alice-aedy-fotojournalist-en-activist-voor-een-groenere-wereld

Alice Aedy is een fotojournalist, documentairemaker en activist uit Londen. Haar werk richt zich op milieu- en sociale kwesties via de verhalen van de echte mensen die ze ontmoet. Alice gebruikt deze krachtige verhalen om anderen te inspireren en aan te moedigen actie te ondernemen.

Alice begon als fotojournalist na haar opleidingen in politiek en geschiedenis. Al vanaf het begin bezocht ze een vluchtelingenkamp. Aanvankelijk dacht ze dat ze er maar een paar dagen zou blijven. Maandenlang bleef ze echter kampen bezoeken als vrijwilliger en had ze altijd haar camera bij zich.

"Na verloop van tijd leerde ik hoe ik foto's kon maken en relaties kon opbouwen nadat ik andere journalisten had gadegeslagen".

In de jaren daarna fotografeerde Alice gedwongen migratie in Europa en het Midden-Oosten en fotografeerde ze mensen die in de frontlinie van klimaatverandering leven. Alice pakt moeilijke kwesties als droogte en de stijgende zeespiegel aan op een humanistische manier.

Voor Alice betekent held voor de natuur niet iets exclusiefs. Iedereen die geeft om de planeet waarop we leven kan een held voor de natuur zijn.

"Je hoeft geen perfecte activist te zijn. Dat mag niemand tegenhouden om zich te verbinden”.

Ze is ervan overtuigd dat gewoon betrokkenheid al de eerste stap kan zijn.

“Kijk niet weg. We kunnen allemaal betrokken zijn en betere activisten zijn”.

Alice is ervan overtuigd dat het succes vandaag plaatsvindt via bewegingen geleid door jongeren.

“Het is een opwindende tijd. We veranderen de sociale houding door het consumentisme te veranderen. Mensen zijn bewuster. Steeds meer mensen willen een positieve invloed op de planeet hebben”.