Timberland NL Home
Winkelwagen

Jack Harries - Nature Needs Heroes

2024-04-26

Jack Harries
Filmmaker voor milieubewustzijn.

jack-harries-filmmaker-voor-milieubewustzijn

Een van de grootste uitdagingen van vandaag op milieugebied is hoe je hierover moet communiceren. Daar kan de Londense documentairemaker Jack Harries bij helpen.

"Het is een communicatieprobleem. Ik reis af naar plaatsen die getroffen zijn door klimaatverandering en laat zien wat er gebeurt op nieuwe, creatieve manieren die mensen inspireren om actie te ondernemen”.

“Een van de dingen die ik wil doen, is de perceptie van milieuvriendelijkheid veranderen. Toen ik opgroeide was het niet cool om een ​​milieuactivist te zijn. Dat vond ik raar omdat we allemaal afhankelijk zijn van de gezondheid van het milieu. Ik wil het cool maken. Ik wil dat jonge mensen later milieuactivisten willen worden”.

Jack zegt dat zijn passie voor de natuur voortvloeit uit het plezier dat hij ondervindt wanneer hij zich in de natuur bevindt.

“Ik ben heel blij als ik in een wilde waterstroom nabij een waterval kan zwemmen of als ik me in een groene omgeving bevind”.

De ommekeer voor Jacks loopbaan was een reis naar Groenland in 2015.

"Toen ik een enorm stuk ijs in zee zag afbreken, besloot ik mijn leven te wijden aan het milieu".

Held zijn voor de natuur kan gewoon een verandering van perspectief zijn. Het meest fundamentele wat een jonge persoon kan doen, is gewoon beginnen met vragen stellen.

"Waar komt mijn voedsel vandaan? Waar komt mijn kleding vandaan? Welke brandstof stuwt deze auto, trein of dit vliegtuig voort? Zodra we die vragen beginnen te stellen, kunnen we de dikke sluier opheffen die ons verhindert om te zien wat die processen zijn”.

Door zijn werk hoopt Jack meer mensen op straat te zien protesteren en actie te eisen voor klimaatverandering.

"Ik zou graag willen dat het milieu centraal staat in alles wat we doen, want het staat centraal, we zijn dat alleen vergeten".