Timberland NL Home
Winkelwagen

Welke schoenen passen onder je chino’s

2024-04-26

Welke schoenen passen onder je chino’s

welke-schoenen-passen-onder-je-chinos

Iedereen heeft zijn eigen mening over waarvoor chino’s nu eigenlijk staan. Sommigen denken meteen aan een nogal formele, militaire versie van de chino broek, vanwege de beige kleur. Anderen hebben een meer ruimdenkende opvatting. Zij zien chino's eerder als een mix tussen een formele en casual stijl, die je net zo goed op kantoor als in de stad op een vrijdagavond kan dragen.

Dat brengt ons meteen bij de volgende vraag: hoe draag je chino's? Je hebt genoeg opties voor schoenen en andere kledingstukken die bij je chino's passen dankzij de smart-casual stijl van de broek. We behandelen even de meest voorkomende vragen over chino's.

Welke schoenen draag ik het beste met mijn chino’s?

Door het semi-formele karakter van chino's kun je ze met bijna elke soort schoenen dragen. Wat goed onder jeans staat, kun je ook met chino's dragen. Door het strakke silhouet zal een paar nette schoenen ook niet misstaan.

Een stevig paar chukka schoenen staan altijd goed onder een paar chino's. Bruine chukka’s passen prima onder traditionele beige of navy chino's. Zo heb je meteen een outfit die geschikt is voor heel wat sociale en zakelijke evenementen.

Wanneer je aan het relaxen bent, zijn een paar loszittende straight chino's perfect in combinatie met je favoriete sportschoenen. Trek jouw paar Timberland donkere chino's aan en ga op stap met je witte trainers.

Omdat chino's de neiging hebben strak om de kuiten te zitten, kunnen dikke laarzen lastig zijn, hoewel een paar van jouw Timberland Chelsea boots iets vaster zitten en dus wel goed passen.

timberlands-boots-worn-with-chinos

Hoe dragen heren chino’s?

Het mooie aan chino's is dat ze geen vaste look hebben, zoals bijvoorbeeld een kostuumbroek. Chino's zijn wel netter dan een spijkerbroek, wat betekent dat je makkelijker voor een meer formele outfit kan gaan, want jeans met formele kleding ziet er niet zo vlot uit.

Mannen die dol zijn op chino's weten dat dit de ultieme troef is van de broek. Je hebt echt geen spijkerbroek nodig als je enkele chino’s in verschillende kleuren hebt. Je vindt altijd wel iets om erbij te dragen. Probeer eens een Timberland licht casual shirt met beige chino’s. Je kunt zelfs een regenjas of nette jack dragen en je ziet er nog steeds flitsend uit.

Heb je een meeting op het werk of een presentatie? Je Timberland chino's zijn hiervoor de juiste keuze. Ze zijn namelijk minder informeel zodra je een dichtgeknoopt shirt en nette schoenen draagt. Chino's zijn echt zo veelzijdig.

Wat past het beste bij mijn grijze chino’s?

Grijs is een neutrale kleur en daarom kun je grijze chino's dragen met een flink aantal verschillende kleuren schoenen en shirts. Als er dan toch een regel moet zijn, dan is het dat je niet nog meer grijs moet dragen. Zwarte of bruine schoenen zijn prima, en met een donker bordeaux-rood of bruin shirt heb je de perfecte balans gevonden.

Zoals bij alle looks hangt het van de gelegenheid af wat je met je grijze chino's draagt. Staat er een cocktailparty op de agenda? Combineer ze dan met een donker jasje, een gekleurd overhemd, zwarte schoenen en je ziet er tiptop uit. Als het event meer casual is, past een los T-shirt of trui prima, samen met trainers of casual schoenen.

Hoe combineer je jouw chino’s?

Omdat ze zowel casual als formeel gedragen kunnen worden, zijn chino's net als jeans, al combineer je ze ook prima met zakelijke kleding. Ze werken net zo goed met sportschoenen en een T-shirt als met nette schoenen, een hemd en een jasje. Het hangt allemaal af van de gelegenheid en van het seizoen.

Voor de typische zomerevenementen, zoals barbecues en bruiloften, doen een paar Timberland chino's het altijd goed. Kies gewoon je schoeisel en bovenkleding in overeenstemming met de gelegenheid. Hetzelfde geldt voor evenementen in de herfst of winter, maar kies dan voor meer lagen met een trui. (Sommige van onze chino's zijn corduroy - een goede keuze voor de koelere maanden).

Moet het allemaal wat netter, ook dan zullen jouw chino’s je niet in de steek laten. Timberland donkere chino's zijn geknipt voor de meer formele aangelegenheden. Trek er een paar van onze Oxford schoenen bij aan en je voelt je comfortabel en zelfverzekerd.

man-wearing-khaki-jacket-navy-chinos-brown-timberlands-boat-shoes

Wat kun je zoal dragen met olijfgroene chino’s?

Olijfgroene chino’s zijn de trend van het moment en passen bij verrassend veel combinaties. Je witte trainers zien er geweldig uit, net als bruine schoenen of zelfs strandschoenen. Maak het af met een kaki T-shirt of een geruit hemd.

Je ziet er zeker cool en relaxed uit met je Timberland groene chino's. Combineer ze met een wit T-shirt en sportschoenen als je met vrienden uitgaat of draag een shirt en eventueel een stropdas met donkere schoenen als je op het werk bent. Dezelfde broek, dezelfde kleuren, twee totaal verschillende looks.

Hoe draag je blauwe chino’s?

Als je gewend bent om een spijkerbroek te dragen, weet je al hoe je een paar blauwe chino's moet stylen. Welke schoenen, sportschoenen, shirts, truien en jassen je ook draagt met je blauwe jeans, ze zullen net zo goed passen bij je blauwe chino's. Maar dankzij de veelzijdigheid van de chino's zijn er ook meer formele opties mogelijk.

Blauwe chino's van Timberland zijn perfect voor als jeans te informeel zijn, maar een maatpak te gekleed is. Dit kan zijn wanneer je gaat voor een meer professionele uitstraling, maar ook een sociale kant wilt laten zien. Maar meestal draag je ze waarschijnlijk gewoon terwijl je bezig bent met je dagelijkse bezigheden, lekker comfortabel.

Het perfecte compromis

Chino's combineren het beste van formele en casual broeken op zo’n moeiteloze manier dat andere broeken amper een kans maken. Zoals we hebben laten zien, kunnen ze echt in allerlei situaties gedragen worden. Het komt allemaal neer op hoe je ze draagt, waar je ze mee draagt en welke kleurkeuzes je maakt. Maar uiteindelijk draag je met chino's steeds een nette, comfortabele broek en dat is toch het belangrijkste.

chinos-with-black-timberland-boots