Timberland NL Home
Winkelwagen

Fit worden en lekker buiten zijn

2024-04-26

Buiten fit worden: Alternatieve manieren om fit te worden

Timberland footprint in the sand

Er zijn heel wat leuke, alternatieve manieren om eropuit te trekken, de stad te verkennen en tegelijkertijd je conditie te verbeteren.

Actief bezig zijn is vaak makkelijker dan je denkt, neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de roltrap of ga te voet de stad verkennen.

Fit worden en je gezond voelen hoeven niet zozeer hand in hand te gaan met een duur sportschool-abonnement en veel Lycra. Eigenlijk zijn er veel eenvoudigere manieren om je conditie te verbeteren. Neem de trap in plaats van de roltrap, fiets naar je werk, trek eropuit en ga te voet de stad verkennen. Actief bezig zijn is vaak makkelijker dan je denkt.

Aangezien velen van ons urenlang gekluisterd zitten aan een mobiele telefoon of staren naar een computerscherm, kan wat beweging in de frisse lucht en de natuur een effectieve manier zijn om te ontspannen en je essentiële portie vitamine D te krijgen. Natuurlijk vergeet je niet jezelf in te smeren tegen de zon.

Ga eens lopen in plaats van met de auto

Ga, als het kan, eens lopen in plaats van met de auto. Hoewel de verleiding om achter het stuur te kruipen groot kan zijn, zijn de gezondheids- en fitnessvoordelen van een wandeling algemeen bekend. Volgens een onderzoek bij 334.000 mensen door de Universiteit van Cambridge, vermindert een wandeling van slechts 20 minuten per dag je risico op vroegtijdige dood met bijna een derde. Als gebrek aan tijd een rol speelt, wen dan aan de gewoonte om je wekker wat vroeger te zetten. Als je erop uittrekt, heb je alleen een comfortabel paar schoenen nodig - de Flyroam-collectie van hoge en lage sneakers is ontworpen voor dit doel.

Spring op je fiets

Fietsen is ook een goede manier om buitenshuis fit te worden. Het heeft een lage impact, wat betekent dat het je gewrichten niet zo zwaarbelast worden als bij meer impactvolle activiteiten zoals hardlopen. Sommige deskundigen stellen dat 150 minuten per week voldoende is om je cardiovasculaire conditie op te bouwen, wat makkelijk te bereiken is. Een paar korte ritjes tijdens de week en een langere trip in het weekend en je zult snel de voordelen voelen. Je hebt enkel duurzame sneakers, een fietsbroek en een t-shirt nodig.

Ga Wandelen

Trek je Timberland-wandelschoenen aan en trek de natuur in. Deze gewicht dragende vorm van lichaamsbeweging is niet alleen goed voor je cardiovasculaire gezondheid, het draagt je gewicht ook, wat betekent dat het ook gezond is voor je botten. Een studie uitgevoerd door Stanford University in de VS ontdekte dat rondkuieren in een groene plek mensen tegenhoudt om met negatieve, repetitieve gedachten bezig te zijn, meer dan het rondwandelen in een stedelijk omgeving, zoals een stad, dit doet. Viewranger is een gratis (en erg handige) app met GPS die je helpt je route te bepalen, zodat je de perfecte wandeling kan uitstippelen, of je jezelf nu wilt uitdagen met een stevige weekendwandeling of gewoon zin hebt in een snelle wandeling tijdens je lunchpauze. Het werkt wereldwijd, dus je kunt er overal gebruik van maken.

Ren, spring en klim

Opgericht in de late jaren tachtig, parcours of 'freerunning' betekent veel rennen, springen, klimmen, huppen, kruipen over en rollen onder obstakels. Maar laat je niet afschrikken. Deze supertoffe activiteit is even leuk als uitdagend en wordt georganiseerd voor kinderen en gezinnen, maar ook voor volwassenen die zin hebben in een uitdaging.