Timberland NL Home
Winkelwagen

Herontdek je band met de natuur na corona

2024-04-26

Herontdek je band met de natuur na corona

Voor velen onder ons was de pandemie een zeer binnenshuis georiënteerde periode. Van fysieke afstand houden in het openbaar tot werken op afstand, van het buitenleven genieten leek vaak onmogelijk. Maar nu de omstandigheden veranderd zijn, gaat de wereld langzaam weer open. Dus, als je op zoek bent naar nieuwe manieren om erop uit te trekken, je band met de natuur te herontdekken en je liefde voor het buitenleven opnieuw aan te wakkeren, lees dan verder.

Timberland Hiking boots

Hoe weer contact the maken met de natuur

Je band met de natuur begint met aanwezig zijn, observeren en te genieten van de natuurlijke omgeving om je heen. Het kan zo simpel zijn als een wandeling in je buurtpark of er een weekendje op uit trekken - door tijd vrij te maken om in de natuur te spenderen, kom je niet enkel opnieuw in contact met de natuur, maar ook met jezelf en de mensen om je heen.

Wil je je band met de natuur herontdekken? Hier zijn enkele ideeën hoe je dit kan doen nu corona verleden tijd is.

1. Word lid van een plaatselijke wandelclub

Als je het buitenleven wilt ontdekken, kan lid worden van een vereniging zoals een wandelclub een geweldige manier zijn om netwerken op te bouwen, nieuwe vrienden te maken en gelijkgezinde mensen te ontmoeten. Uit de agenda van geplande activiteiten kun je de opties kiezen die het beste passen bij jouw fitnessniveau, interesses en persoonlijke doelen. En vergeet niet dat mooie wandelingen beginnen met een stevig paar wandelschoenen. Timberland biedt een breed assortiment kwaliteitsschoenen, zoals onze Field Trekker Sneaker of de waterdichte Euro Sprint wandelschoenen.

2. Word lid van een club voor buitenfotografie

Altijd al van fotografie gehouden? Lid worden van een lokale natuurfotografieclub kan een uitstekende manier zijn om de schoonheid van de natuur te herontdekken, betrokken te raken bij een nieuwe gemeenschap, je lokale omgeving te verkennen en tegelijkertijd sociaal te zijn.

3. Yoga in de buitenlucht

Steeds meer mensen nemen de tijd om zichzelf en de natuur opnieuw te leren kennen door aan yoga in de buitenlucht te doen. Terwijl sommigen liever alleen yoga doen, genieten veel mensen van yogalessen met een leerkracht in de openlucht. Check het aanbod voor lessen bij jou in de buurt. Het is een geweldige manier om in contact te komen met je lokale gemeenschap en de schoonheid van de natuur te ervaren, terwijl je fit en flexibel wordt en je geest tot rust komt.

4. Organiseer een wandeling met vrienden en familie

Vergeet de koffiedates. Waarom ga je niet op pad met vrienden en familie? Het is een fantastische afwisseling van de routine en biedt een nieuwe kans om sociaal te zijn en leuke contacten te leggen.

5. Neem wat tijd voor jezelf in de natuur

Of je er nou alleen op uit trekt, onder een boom gaat zitten met een boek, mediteert in de buitenlucht, aan het tuinieren gaat of iets anders leuks doet, er zijn talloze manieren om de natuur om je heen te herontdekken, in je eentje.

6. Verken de wijde wereld met geocaching

Geocaching is een geweldige manier om sociaal te zijn, je routine om te gooien en nieuwe mensen en plaatsen te ontdekken. Zoek een geocaching club bij jou in de buurt of ga zelf op verkenning uit. En vergeet niet dat de juiste uitrusting essentieel is als je gaat wandelen of op ontdekkingstocht gaat. Timberland biedt een uitgebreid assortiment buitenkleding, waaronder jassen, wandelschoenen en duffels om van elk avontuur iets bijzonders te maken.

Waarom is een band hebben met de natuur zo belangrijk?

Tijd doorbrengen in de natuur is niet alleen leuk, het is ook goed voor je.

1. Onderzoek toont aan dat tijd doorbrengen in de natuur je mentale gezondheid bevordert

Sommige wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat slechts vijf minuten per dag buiten doorbrengen al een blijvend positief effect kan hebben op je gezondheid en je algemeen welzijn. Andere studies tonen dan weer aan dat mensen die tijd buiten doorbrengen minder last hebben van stress en angst.

2. De natuur is een geweldige plek om in contact te komen met jezelf en anderen

In het digitale tijdperk waarin we leven, spenderen we een groot deel van onze tijd aan het kijken naar schermen. Tijd doorbrengen in de natuur is een belangrijke manier om je los te koppelen van de online wereld, en geeft je de kans om in contact te komen met jezelf en de mensen om je heen.

3. Buiten zijn stimuleert de productie van vitamine D

Blootstelling aan zonlicht zorgt ervoor dat het lichaam vitamine D aanmaakt, wat belangrijk is voor de normale ontwikkeling van tanden, botten en het immuunsysteem.

Tijdens de pandemie werden onze huizen plotseling onze leefwereld. Velen van ons beseften opeens dat we het genieten van de natuur als vanzelfsprekend hadden beschouwd. Of het nu ging om een wandeling in het park, wat door de buurt kuieren of een simpele weekendwandeling, de natuur kwam op de achtergrond te staan terwijl wij ons op al het andere concentreerden. Nu is het tij aan het keren. Met zoveel mogelijkheden om weer in contact te komen met de natuur, zijn er ook steeds meer kansen om weer in contact te komen met onszelf en de anderen om ons heen.