Timberland NL Home
Winkelwagen

Onze 10 favoriete wandelpaden in Europa

2024-04-26

ONTDEK DE MOOISTE PLEKKEN IN EUROPA MET ONZE 10 FAVORIETE HIKES

Timberland Mountain Gear

In Europa vind je een aantal van ‘s werelds geweldigste wandelroutes, waar iedereen kan genieten van lekker buiten zijn en avontuur. Of je nu beginner, ambitieuze enthousiasteling of gelouterde avonturier bent, er ligt een heel continent vol bergen, heuvels en wandelroutes om te ontdekken.

Heb je plannen om te gaan hiken? Nog afgezien van je ervaring, zul je de juiste uitrusting nodig hebben. Je kunt erop rekenen dat de hiking boots van Timberland jou zeker van pas gaan komen tijdens de hikes.

We maken hoge kwaliteit hiking boots voor heren, dames en kinderen, inclusief ons stoere Euro Sprint en Splitrock assortiment.

Maar eerst: waar gaat de reis heen? Ter inspiratie hebben we een lijst samengesteld met de tien mooiste Europese wandelgebieden, geschikt voor alle niveaus. Check de websites die erbij staan voor openingstijden, kaarten en verdere informatie.

Pen y Fan, Brecon Beacons, Wales

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bereikbaarheid: Het ligt op ca. 19 km van het Merthyr Tydfil station. Neem een bus naar het startpunt bij de Storey Arms.

Fijn om te weten: De vaste bezoekers noemen het ‘The Motorway’ vanwege de filevorming tijdens het hoogseizoen. Toch is deze ca. 6 km lange rondwandeling vanaf het Storey Arms Outdoor Centre een must voor hikers.

www.breconbeacons.org

West Highland Way, Schotland

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bereikbaarheid: Het startpunt ligt op het zuidelijke puntje van de Milngavietrail en de trein rijdt volgens een vaste dienstregeling vanuit Glasgow.

Fijn om te weten: Je hoeft niet direct de volledige 155 km lange hike te doen. Wat minder ervaren wandelaars kunnen hun route opsplitsen en bijvoorbeeld eerst beginnen met het zuidelijke deel dat makkelijker is.

www.westhighlandway.org

Cinque Terre National Park, Italië

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bereikbaarheid: Het makkelijkst is per trein vanuit Genua. Auto’s zijn namelijk niet toegestaan in grote delen van het historisch centrum en de route.

Fijn om te weten: The Blue Path wordt bezocht door 95% van de toeristen die naar deze streek komen. Deze trail is ideaal voor beginnende hikers en het biedt ook talrijke wandelroutes voor de meer ervaren hikers.

www.cinqueterre.com

Caminito del Ray, Malaga, Spanje

Moeilijkheidsgraad: Zeer uitdagend

Bereikbaarheid: Per auto is het makkelijkst, maar je kunt ook de trein van Malaga naar El Chorro nemen en dan in noordelijke richting naar het startpunt wandelen.

Fijn om te weten: Dit pad was ooit de gevaarlijkste hike ter wereld, want je legt 100 m langs een kloof af. Inmiddels is het pad geheel gerenoveerd, maar nog altijd niet geschikt voor mensen die last hebben van ernstige hoogtevrees.

www.caminitodelrey.info

Black Forest Schluchtensteig Trail, Duitsland

Moeilijkheidsgraad: Uitdagend

Bereikbaarheid: Het Zwarte Woud is het beste te bereiken via grote steden als Stuttgart, Karlsruhe, Freiburg, Pforzheim en Baden-Baden.

Fijn om te weten: Deze 115 km lange hike gaat langs kloven en afgronden, leidt je door grasvelden en oerbossen, neemt je mee langs mooie watervallen en prachtige meren. Helemaal geweldig dus, maar houd er rekening mee dat het nogal wat van je vraagt. Als je de hele route wilt gaan doen, dan adviseren we je om deze op te delen in zes kortere stukken.

www.blackforest-tourism.com

Pulpit Rock, Norwegen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bereikbaarheid: Stavanger is de dichtstbijzijnde stad, op ongeveer 1,5 uur rijden.

Fijn om te weten: Deze 6 km lange hike met waanzinnige uitzichten begint bij de berghut Preikestolen Fjellstue. Houd er rekening mee dat deze gemiddeld zware rondwandeling zo’n 4 uur duurt en een hoogteverschil heeft van zo’n 350 meter.

www.visitnorway.com

Lake Bled, Slowakije

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bereikbaarheid: Bled ligt op 36 km afstand van de hoofdstad Ljubljana en er zijn vaste busverbindingen.

Fijn om te weten: Er zijn heel veel trails voor alle niveaus, maar de kleinere berg Straža kun je bedwingen via het wandelpad of de stoeltjeslift.

www.bled.si/en/

Mont Blanc, Frankrijk

Moeilijkheidsgraad: Zeer uitdagend

Bereikbaarheid: Vanuit Genève zijn er trein- en busverbindingen naar Chamonix. De treinreis duurt ongeveer 2 uur en de busreis ongeveer 1,5 uur.

Fijn om te weten: Het gebied rond het Mont Blanc Massief gebied van ruim 170 km met 10.000 hoogtemeters is zeer geschikt om tochten van meerdere dagen te maken. Onderschat het niet en zorg dat je absoluut fit aan de tocht begint!

www.visit-mont-blanc.com

The Eiger Trail, Zwitserland

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bereikbaarheid: Neem de trein van Zürich naar Grindelwald. Je bent er dan binnen drie uur als je geen zin hebt om met de auto te gaan.

Fijn om te weten: Deze relatief makkelijke hiking trail neemt je mee tot aan de voet van de Eiger, een van Europa’s bekendste bergen die een hoogte heeft van wel 4000 meter, da’s 4 km.

http://grindelwald.net

Eagle’s Walk, Tirol, Oostenrijk

Moeilijkheidsgraad: Uitdagend

Bereikbaarheid: Innsbruck is de dichtstbijzijnde stad met diverse reismogelijkheden naar startpunten langs de trail.

Fijn om te weten: De lange weg naar de top van deze 13 km lange trail beslaat bijna 31.000 hoogtemeters. Deze unieke ervaring is een grote uitdaging maar absoluut de inspanning waard!

www.tyrol.com