Timberland NL Home
Winkelwagen

Duurzame mode: alle dagen Dag van de Aarde

2024-04-26

Ledere dag is Dag van de Aarde: Hoe wij duurzame mode maken

Timberland footprint in the sand

Bij Timberland is het iedere dag Dag van de Aarde, waarbij ethische en duurzame productie centraal staat in alles wat we doen

Alle grondstoffen die we gebruiken voor onze tijdloze ontwerpen, zijn even belangrijk voor ons als de uitstraling en het comfort van het totale ontwerp. Dit betekent dat klanten over heel de wereld vol vertrouwen duurzame mode en gerecyclede schoenen kunnen kopen die er niet alleen goed uitzien en geweldig passen. Maar ze kunnen er ook zeker van zijn dat deze mode en schoenen zijn gemaakt met passie en verantwoordelijkheid voor de wereld om ons heen.

We zien onszelf als Earthkeepers. Onze ethische inspanningen zijn altijd gebaseerd op het eenvoudige principe: 'Hoe kunnen we dingen verbeteren?' Dit geldt iedere dag, niet alleen op de Dag van de Aarde.

Het zit ‘m in de materialen: tegengaan van verspilling & gebruik van recyclebare materialen

___________________________________________________________________________________________

"Onze filosofie om Earthkeepers te zijn, bepaalt bij Timberland alles wat we doen."

Colleen Vien, Directeur van Duurzaamheid bij Timberland.

___________________________________________________________________________________________

Om verbeteringen door te voeren, staan we erop dat elk zorgvuldig vervaardigd Timberland-poloshirt, t-shirt of korte broek die je koopt enkel wordt gemaakt uit biologisch katoen van de beste kwaliteit, afkomstig uit gecertificeerde bronnen.

Elke paar Timberland-schoenen uit ons Earthkeepers-assortiment bevat ten minste één gerecycled, biologisch of duurzaam materiaal en is vervaardigd uit leer dat afkomstig is van een leerlooierij welke met zilver of goud zijn bekroond. De Leather Working Group beoordeelt en classificeert leerlooierijen op basis van energieverbruik, afvalproductie en waterbehandeling.

Plasticvervuiling is wereldwijd een belangrijk zorgpunt en wij dragen ons steentje bij door ervoor te zorgen dat al onze schoenen en kledij 100% PVC-vrij zijn.

Verdere inspanning en tot verandering

We richten ons niet enkel op de materialen waaruit onze mode is gemaakt. We hebben onszelf ook strikte regels opgelegd over hoe en waar alles wordt gefabriceerd. Daar hoort ook bij dat we ervoor zorgen dat de leveranciers waar we mee samenwerken onze duurzaamheidswaarden delen.

De verantwoordelijkheid van Timberland houdt niet op bij de productielijn. Tussen 2001 en 2017 hebben we duurzame bosbouw ondersteund door meer dan 9,6 miljoen bomen te planten. We streven ernaar om 10 miljoen te behalen tegen 2020.

Meer groen in de steden is een ander belangrijk aandachtspunt voor ons. We hebben vorig jaar een openbare inspanning gedaan om onze voetafdruk in vijf van onze belangrijkste markten in de Verenigde Staten te verdubbelen door te kijken naar hoeveel vierkante meters onze winkels daar innamen. Toen we dat eenmaal wisten, gingen we op zoek naar mogelijkheden om dit te compenseren door verwaarloosde landerijen nieuw, groen leven in te blazen

We werken er ook voortdurend aan om iets terug te geven aan verschillende doelgroepen over heel de wereld. In 2015 voltooiden we ons één miljoenste uur dienstverlening (onze werknemers worden door ons betaald om deel te nemen) en hebben we onszelf als doel gesteld om nog eens 500.000 uur tegen 2020 toe te voegen. Bovendien ondersteunen we speciale projecten van diverse doelgroepen over heel de wereld. Momenteel houdt dat in dat we aan 5.000 verschillende projecten werken, met het doel om aan 6.000 te raken tegen 2020.

___________________________________________________________________________________________

"Onze medewerkers begrijpen dat ze allemaal een rol spelen in duurzaamheid, wat betekent dat het hele bedrijf erover nadenkt."

Colleen Vien, Directeur van Duurzaamheid bij Timberland.

___________________________________________________________________________________________

Van het bos tot aan de productielijn, duurzame mode is de toekomst en we streven ernaar om kleding, schoenen en accessoires te maken die betaalbaar en milieuvriendelijk zijn. Het bepalen van strikte regels en doelstellingen is de beste manier om dit te bereiken voor alle bedrijven, en wij zijn trots op onze vooruitgang tot nu toe.