Timberland NL Home
Winkelwagen

Tijd voor een milieubewuste Kerstmis

2024-04-26

TIJD VOOR EEN MILIEUVRIENDELIJKE KERST

Man and women walking on snow

Of nu al bezig bent de kerstversiering op te zoeken of nog heerlijk aan het nazomeren bent, met onze suggesties maak je van Kerstmis 2018 een milieuvriendelijke kerst. Kerstmis is namelijk een tijd van genieten en mooie momenten vieren, maar het is ook belangrijk om je bewust te zijn van de impact die deze tijd van het jaar op het milieu heeft.

RECYCLEN, RECYCLEN, RECYCLEN

Het gebruik van gerecyclede materialen en het hergebruiken van spullen die je eigenlijk niet wilt, vormen de sleutel tot een groene Kerstmis.

Als je graag milieuvriendelijk bezig wilt zijn, kun je ervoor kiezen zoveel mogelijk gerecyclede materialen en zo min mogelijk papieren of plastic verpakkingen voor je cadeaus of je eten te gebruiken. Een andere goede optie is het versturen van e-cards in plaats van kerstkaarten per post te sturen. Gebruik ook vooral recyclebare tasjes bij het inkopen doen.

Minder plastic verbruik je door minder gebruik te maken van huishoudfolie, plastic bekers, borden en bestek. Vermijd daarnaast toiletartikelen met microkorrels, die helaas nog vaak voorkomen in badkamerproducten als zeep en gezichtsscrub.

Het Second Chance programma: recycle je schoenen

Het Second Chance-programma houdt in dat je ons je oude schoenen geeft, zodat wij ze kunnen recyclen. Je brengt ze gewoon naar een winkel van Timberland die hieraan meedoet en wij zorgen voor de afhandeling, ongeacht in welke staat of van welk merk ze zijn.

Je krijgt als bedankje voor de moeite zelfs tien procent korting op je volgende aankoop! Is dat geen perfecte bonus voor je kerstinkopen? Lees er meer over op ons blog.

KIES VOOR BIOLOGISCH EN VOORKOM VOEDSELVERSPILLING

Genieten hoort echt bij het kerstseizoen, maar voorkom voedselverspilling door je niet te erg te laten gaan.

Milieuorganisatie Milieudefensie raadt aan biologisch vlees of scharrelvlees te eten om je bijdrage aan het broeikaseffect te verlagen. Minder vlees of zelfs vegetarisch eten, bijvoorbeeld bij het voorgerecht, draagt nog verder bij aan een betere omgang met het milieu.

Vergeet niet je restjes in een nieuw gerecht te verwerken, zodat er minder weggegooid hoeft te worden. Niet alleen is dat een goede manier om geld te besparen, zo kun je ook met het hele gezin iets creatiefs verzinnen. Voorkom ten slotte dat je te veel eten koopt (vooral verse producten) en probeer zo min mogelijk plastic verpakkingsmateriaal te gebruiken.

GA VOOR EEN MILIEUVRIENDELIJKE KERSTBOOM

Uit een onderzoek in de New York Times blijkt dat echte kerstbomen een stuk milieuvriendelijker zijn.

Ze zien er niet alleen geweldig uit, maar ten opzichte van kunstkerstbomen dragen echte kerstbomen voor twee derde minder bij aan de jaarlijkse koolstofemissies, zelfs al wordt een kunstkerstboom gemiddeld zes Kerstmissen lang gebruikt.

Vaak worden echte bomen na de kerst opnieuw geplant of kunnen ze bijvoorbeeld aan dierenbeschermingsorganisaties worden gedoneerd. Je kunt je boom zelfs in je eigen tuinplanten, waar de lokale tuinvogels er profijt van hebben.

GA VOOR WELOVERWOGEN, MILIEUBEWUSTE AANKOPEN

Kerstmis gaat om plezier en cadeautjes, maar groenere cadeaus zorgen ervoor dat de festiviteiten minder impact hebben op het milieu.

Wij willen dolgraag onze ecologische voetafdruk verminderen, niet alleen met Kerstmis, maar het hele jaar rond. Daarom zijn onze laarzen gemaakt van milieuvriendelijke materialen, zodat je je goed kunt voelen over wat je draagt en wat je koopt. Bovendien hebben we onszelf doelen gesteld om deze aanpak nog verder te verbeteren.

OnzeEarthkeepers-laarzenworden volgens strikte milieueisen geproduceerd. Deze producten bevatten gerecyclede materialen. Het leer is gelooid op een manier die de planeet minder belast dan traditionele methoden. Daarnaast is het stiksel van deze laarzen voor 50 procent gemaakt van gerecycled PET, een type plastic dat ook gebruikt wordt om drinkflesjes te maken. Zodoende vormen deze laarzen het perfecte cadeau voor milieubewuste mensen.