Timberland NL Home
Winkelwagen

Timberland opent Amsterdam’s eerste ‘Jamgarden’

2024-04-26

Timberland opent Amsterdam’s eerste ‘Jamgarden’in samenwerking met Kazerne Reigersbos

Timberland helpt de community van Reigersbos met de lancering van ‘Jamgarden Amsterdam’ in een van de meest creatieve broedplaatsen van Amsterdam.

Jamgarden-in-collaboration-with-Kazerne-Reigersbos

Een creatieve uitlaatklep voor jongeren

Timberland heeft de afgelopen maanden nauw samengewerkt met de lokale community en Maru Asmellash van Kazerne Reigersbos om een ongebruikte ruimte nieuw leven in te blazen, met een ambitieus vergroeningsproject dat in de komende jaren steeds groener zal worden.

Maru en de community hebben hard gewerkt om deze gedeelde visie tot leven te brengen, door een stadstuin voor en door de gemeenschap te creëren. Een ruimte die bedoeld is om creativiteit en ondernemerschap te versterken en jongeren een springplank naar een groenere en betere toekomst te bieden.

Werken met de community

De ambitieuze transformatie van een grijze parkeerplek tot een groene hangout is te vinden in Amsterdam Zuidoost. De creatieve community van dit gebied is een belangrijke pijler van creativiteit onder Nederlandse jongeren.

“Per vierkante meter denk ik dat Zuidoost een van de meest diverse plekken op aarde is.”

Het is een plek vol creativiteit maar met een gebrek aan kansen. Jamgarden Amsterdam wordt een groene, levendige plek waar de community samenkomt, ideeën uitwisselt en allerlei creatieve evenementen organiseert - van tuinworkshops tot poetry slams en jamsessies. Een plek om trots op te zijn.

Kazerne-Reigersbos

De samenwerking was net zo belangrijk als het eindresultaat. De gemeenschap is vanaf het begin betrokken, waardoor ze een gevoel van eigenaarschap en verantwoordelijkheid voor de ruimte krijgen. Een ruimte waar ze samen kunnen komen, hun passies kunnen delen en van elkaar kunnen leren.

Kleine veranderingen hebben een grote impact

Omdat de meeste mensen die betrokken waren bij het creëren van de tuin geen tuinierervaring hadden, was het proces leerzaam en een goed voorbeeld van hoe kleine veranderingen een grote impact kunnen hebben. Dit is een ethos waar Timberland voor staat en over de hele wereld demonstreert, door verandering op grass roots level aan te moedigen. Zo stimuleren we niet alleen het versterken van communities, maar ook om de leefomgeving en zo ook de planeet en ons welzijn te verbeteren.

young-man-working-at-the-jamgarden

Inspirerende verandering

The Jamgarden is een platform voor jongeren om samen te komen en hun talent te delen. Zo komt een beweging in de buurt op gang die het beste in iedereen naar boven haalt.

“Het is kleurrijk op meerdere manieren en dat voel je, je voelt die spirit”

Dit stedelijke vergroeningsproject zal na verloop van tijd een groene ontmoetingsplaats zijn voor en door de gemeenschap, die diversiteit versterkt en viert.

Het idee was om de positiviteit die de natuur ons geeft naar de stad te brengen, om mensen iets te geven dat hen weer inspireert. Iets grauws nemen en groen maken, een ruimte creëren die leeft en uitnodigt, een ruimte waar mensen dagelijks van kunnen genieten.

Timberland bouwt aan sterkere gemeenschappen over de hele wereld door middel van stedelijke vergroening. Wij geloven dat het welzijn, creativiteit en sociale cohesie stimuleert.

Caring is no longer enough.

Nature Needs Heroes