Timberland NL Home
Winkelwagen

VERKOOPVOORWAARDEN

LEES DE VOLGENDE VERKOOPVOORWAARDEN ALVORENS EEN BESTELLING OP DEZE SITE TE PLAATSEN

1. Wat voor document is dit? Waarom is het belangrijk?

Deze verkoopvoorwaarden (“Verkoopvoorwaarden”) regelen de aankoop van de producten die wij op deze Site promoten en verkopen ("Producten") en de verzending van die Producten naar de landen aan wie we leveren. "Site" betekent de website die zich op http://www.timberland.nl bevindt. Als je iets op deze Site koopt, vragen wij je deze Verkoopvoorwaarden te accepteren en als je dat doet ontstaat een overeenkomst tussen jou en ons, die aan deze Verkoopvoorwaarden onderhevig is. Het is daarom belangrijk dat je deze Verkoopvoorwaarden met aandacht leest alvorens Producten op deze Site te bestellen ("Bestelling").

Heb je meer informatie nodig, controleer dan onze FAQ-pagina of neem contact op met onze Customer Care die aangeduid wordt op onze Customer Care pagina.


2. Wie zijn wij?

In deze Verkoopvoorwaarden duiden Vf(j) Nederland Services BV op de handelaar van de Producten, dus de onderneming Vf(j) Nederland Services BV – afdeling TIMBERLAND, met hoofdkantoor in Cruquiusweg 109, 2nd floor, 1019AG Amsterdam, The Netherlands, Registratienummer NL 853613448B01. Er kan contact met ons opgenomen worden zoals aangegeven wordt op onze Customer Care pagina, die beheerd wordt door onze Customer Care. Onze Customer Care wordt beheerd door een met ons verbonden onderneming, VF NORTHERN EUROPE LTD, met hoofdkantoor in C/O Brodies Llp Capital Square 58 Morrison Street, Edinburgh -SCOTLAND., Verenigd Koninkrijk. “Jij” betekent jij, de klant.


3. Zijn de beschrijvingen van Producten en prijzen onberispelijk?

Wij doen ons best te verzekeren dat de informatie over onze Producten accuraat en recent is. Wij garanderen echter niet dat er geen fouten in de beschrijving en/of de prijzen van de Producten kunnen staan of dat de Producten altijd beschikbaar zijn als je een Bestelling wilt plaatsen om ze te kopen.

De kleuren die je op je beeldscherm ziet, kunnen bovendien afhankelijk zijn van je computersysteem en instellingen dus kunnen wij niet garanderen dat je computer die kleuren accuraat weergeeft.

Wij behouden ons het recht voor de informatie over de Producten die op onze Site weergegeven worden te wijzigen, met inbegrip van prijzen, beschrijving en beschikbaarheid. Dergelijke veranderingen zullen echter niet van invloed zijn op Bestellingen waarvoor je al een e-mail  met de Ontvangst van de  Bestelling ontvangen hebt (zie onder).


4. Hoe kan ik iets op deze Site kopen?

Hier beschrijven we alle stappen die nodig zijn om iets op onze Site te kopen (in juridische termen: om een koopovereenkomst af te sluiten). Onderstaand proces zal beschikbaar zijn in de volgende talen, ook afhankelijk van de website van het land waartoe je je toegang verschaft hebt: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Nederlands.

De afgesloten overeenkomst zal je aan het einde van het proces verstrekt worden en zal in de toekomst ook voor ons toegankelijk zijn – maar niet wijzigbaar.


1e stap: je plaatst een Bestelling

Om een aankoop te voltooien, moet je eerst een Bestelling van Producten plaatsen. Daarna moet deze Bestelling door ons geaccepteerd worden.

Om een Bestelling te plaatsen, moet je 18 jaar of ouder zijn. Om een Bestelling te plaatsen, moet je de Producten op de Site selecteren, je favoriete verzendmethode selecteren, alsmede andere optionele diensten, als je dat wilt, om tenslotte op de knop “NU KOPEN” te klikken. Wij aanvaarden geen Bestellingen die op een andere wijze geplaatst zijn dan hiervoor beschreven is.


2e stap: we bevestigen de ontvangst van de Bestelling

Als je de Bestelling via de Site plaatst, zal je een geautomatiseerde e-mail ontvangen waarmee de ontvangst van je Bestelling bevestigd wordt ("E-mail met Ontvangst van de Bestelling"). De e-mail met Ontvangst van de Bestelling bevat de volledige details van je Bestelling (zoals Nummer Bestelling, informatie over Producten, prijzen, je verzendadres, leverkosten en nog meer). Merk op dat de e-mail met Ontvangst van de Bestelling nog GEEN acceptatie van je Bestelling is.


3e stap: we bevestigen dat de Producten verzonden zijn – Overeenkomst afgesloten!

Wanneer je Bestelling door ons geaccepteerd is, sturen we je een e-mail waarin we bevestigen dat alle, of een deel van de Producten zijn verzonden (“e-mail met Bevestiging van de Verzending").

Heb je de e-mail met Bevestiging van de Verzending eenmaal ontvangen, dan is je Bestelling definitief door ons geaccepteerd en is de koopovereenkomst tussen jou en ons voltooid met betrekking tot de op dat moment verzonden Producten. Deze overeenkomst bestaat uit: jouw Bestelling; onze Ontvangst van de Bestelling; onze e-mail met Ontvangst van de Bestelling en e-mail met Bevestiging van de Verzending; de op dat moment actuele Verkoopvoorwaarden. Er zullen geen andere voorwaarden van toepassing zijn.

De e-mail met Bevestiging van de Verzending zal een niet wijzigbare kopie van de versie van de Verkoopvoorwaarden bevatten die van toepassing is op het moment waarop de koopovereenkomst afgesloten is, voor je toekomstige raadpleging.


Als Bestellingen niet geaccepteerd worden

Terwijl we ons best doen om Bestellingen altijd te accepteren, kunnen we in bepaalde gevallen toch een Bestelling weigeren, bijvoorbeeld:

i.            Als je ons voorziet van onvolledige, onjuiste of frauduleuze informatie over je identiteit, leeftijd, betaalgegevens, factureringsgegevens, verzendadres;

ii.           Als wij ontdekken dat er een fout op onze Site stond met betrekking tot de Producten die je besteld hebt, bijvoorbeeld met betrekking tot de weergegeven prijs of beschrijving;

iii.          Als de Producten die je besteld hebt helaas niet in voorraad of niet langer beschikbaar zijn;

iv.          Als we redelijke gronden hebben om te geloven dat je de intentie hebt om de Producten door te verkopen.

Als we je Bestelling niet kunnen accepteren, nemen we zo snel mogelijk contact met je op via e-mail en hoe dan ook niet later dan 30 dagen vanaf de datum van je Bestelling.  Als we je Bestelling niet kunnen accepteren omdat de Producten niet langer beschikbaar zijn, of omdat er een fout zit in de prijs en/of andere informatie op onze Site, dan zullen we je ieder bedrag dat je voor die Producten misschien al aangerekend is terugbetalen.


5. Hoe kan ik de Producten betalen?

Wij aanvaarde verschillende betaalmethoden voor aankopen op deze Site. Raadpleeg de volledige gegevens in onze Betalingsvoorwaarden.


6. Wanneer worden de Producten geleverd? Kan ik mijn verzending traceren?

We bieden een reeks leveropties waaruit je een kan kiezen die het best bij jouw behoeften past. Er kunnen specifieke termijnen en voorwaarden op de verschillende leveropties van toepassing zijn, evenals verschillende leverkosten. Raadpleeg de volledige gegevens in onze Leveringsvoorwaarden.

Je kunt de verzending van je Producten traceren door op de link "Mijn Bestelling Traceren” te klikken, in de e-mail met Bevestiging van de Verzending. Houd er rekening meer dat je via deze link op de website van de koerier terecht komt, die niet door ons gecontroleerd wordt.


7. Ik wil een hier gekocht Product retourneren. Wat moet ik doen?

We hopen dat je heel blij bent met je aankoop van TIMBERLAND maar begrijpen dat je een of alle Producten wilt retourneren. Je kunt binnen 30 dagen na ontvangst (herroepingsrecht) producten retourneren als je niet tevreden bent of als je van gedachten veranderd bent.

Verlengd retourbeleid: Elke bestelling geplaatst tussen 1 november en 31 december 2017 kan worden geretourneerd tot en met 31 januari 2018.

Ook kun je defecte Producten binnen 2 jaar retourneren (wettelijke garantie voor consumptiegoederen).

In beide gevallen kun je een terugbetaling ontvangen. Raadpleeg de volledige details, voorwaarden en instructies voor het retourneren van producten in onze Retourvoorwaarden.


8. Wie kan ik bellen als ik problemen heb met een aankoop of een Product, of als ik een klacht wil indienen? Biedt TIMBERLAND een na-verkoop klantenondersteuning?

Als je problemen ondervonden hebt of een klacht wilt indienen over een Product, of een aankoop die je via deze Site gemaakt hebt, of als je eenvoudig na-verkoop ondersteuning nodig hebt, kun je contact met ons opnemen zoals aangegeven wordt op onze neem contact met ons op-pagina die beheerd wordt door onze Customer Care. Onze Customer Care wordt beheerd door de met ons verbonden onderneming VF NORTHERN EUROPE LTD, C/O Brodies Llp Capital Square 58 Morrison Street, Edinburgh -SCOTLAND.


9. Wat is de aansprakelijkheid van TIMBERLAND als iets fout gaat met een aankoop of een Product?

Onze aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door lichte nalatigheid zal onafhankelijk van de rechtsgrond ervan als volgt beperkt zijn: (i) we zullen aansprakelijk zijn tot het bedrag van de voorspelbare schade die typerend is voor dit type overeenkomst, te wijten aan schending van materiële contractuele verplichtingen; (ii) we zullen niet aansprakelijk zijn voor lichte nalatige schending van iedere andere toepasselijke zorgplicht.

Bovenstaande beperkingen van de aansprakelijkheid zullen niet van toepassing zijn op ongeacht welke wettelijke aansprakelijkheid, een aansprakelijkheid voor opzettelijk veroorzaakt persoonlijk letsel. Bovendien zullen dergelijke beperkingen van de aansprakelijkheid niet van toepassing zijn indien en in de mate dat VF een specifieke garantie op zich genomen heeft. Bovenstaande bepalingen zullen van toepassing zijn overeenkomstig onze aansprakelijkheid voor vruchteloze inspanningen.

Je dient in ieder geval passende maatregelen te treffen om schade af te wenden en te verkleinen.

Merk op dat we niet verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor vertragingen of als we er niet in slagen onze plichten uit te voeren onder deze Verkoopvoorwaarden indien een dergelijke vertraging of mislukking veroorzaakt wordt door omstandigheden die buiten onze redelijke controle liggen, met inbegrip van bijvoorbeeld natuurrampen, oorlog of verstoringen van de openbare orde, stakingen, overheidsinterventie, tekortkomingen van onze leverancier(s), tekortkoming van jou als je ons niet de correcte informatie verstrekt hebt of de verschuldigde betalingen uitgevoerd hebt. We zullen je zo snel mogelijk informeren over dergelijke onvoorziene gebeurtenis  nadat deze opgetreden is en we zullen ons best doen de gevolgen daarvan op onze prestaties te verkleinen voor zover dat redelijkerwijze mogelijk is. Mocht deze onderbreking langer dan 2 weken duren, dan zal je gerechtigd zijn de Bestelling te annuleren en een terugbetaling te ontvangen.

Niets in deze Verkoopvoorwaarden zal van invloed zijn op je wettelijke rechten als consument, zoals het recht op herroeping of het recht op een gratis waarborgperiode voor defecte goederen, zoals vermeld  in paragraaf 7 en niets in deze Verkoopvoorwaarden zal enige aansprakelijkheid van TIMBERLAND buitensluiten of beperken die niet buitengesloten of beperkt kan worden op grond van de toepasselijke wet.


10. Worden mijn persoonsgegevens op deze Site verzameld en verwerkt? Waarom? Hoe?

Door een Bestelling te plaatsen, stem je ermee in dat wij je persoonsgegevens kunnen opslaan, verwerken en gebruiken voor de doeleinden om je Bestelling te verwerken. We zullen je informatie verwerken in overeenstemming met ons Privacybeleid.


11. Gebruik van de Site

Het gebruik van deze Site is ook onderhevig aan de Gebruiksvoorwaarden van onze Website.


12. Wat is de toepasselijke wet? En de competente rechtbank voor geschillen? Volgt TIMBERLAND een gedragscode?

Deze Verkoopvoorwaarden worden in alle opzichten geregeld door de wetten van Zwitserland,

ongeacht een conflict van wettelijke regels. De Rechtbank van Koophandel van Zurich zal de exclusieve bevoegdheid hebben in verband met ieder geschil dat ontstaat als gevolg van een aankoop die op deze Site gedaan is of een Product, behoudens ieder recht onder de verplichte bepaling van de toepasselijke wet om wettelijke procedures aan te spannen in de gebruikelijk woonplaats of domicilie van de consumenten.


13. Cadeaubon

Timberland cadeaubonnen zijn te koop in onze eigen winkels en op onze websites in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Cadeaubonnen zijn gedurende 3 jaar na aankoop geldig. Als je een Cadeaubon heb gekocht in een van onze eigen winkels of op de website, of er een hebt ontvangen als cadeau/terugbetalingsmethode, kun je deze alleen inwisselen IN HET LAND van aankoop.

Zorg ervoor dat het nummer en de barcode van je Cadeaubon onbeschadigd en leesbaar blijven. Wanneer het nummer/de barcode verloren gaat, zou het kunnen dat een Cadeaubon niet meer kan worden ingeruild.

Bewaar je Cadeaubon op een veilige plaats, behandel hem als vertrouwelijk en deel hem alleen met de personen die je wilt machtigen om de bon in te wisselen. TIMBERLAND zal niet nagaan of de Cadeaubon door de oorspronkelijke ontvanger wordt gebruikt.

Cadeaubonnen hebben een minimumwaarde van EUR 1 (GBP 1) en een maximumwaarde van EUR 500 (GBP 450).

Als het saldo op jouw cadeaubon ontoereikend is, kan een andere betaalwijze worden gebruikt voor het resterende bedrag (bijv. creditcard).

Geretourneerde artikelen die met een cadeaubon werden gekocht, zullen op de oorspronkelijke cadeaubon worden terugbetaald. Voor geretourneerde artikelen die met een cadeaubon en een andere betaalwijze werden gekocht, zullen beide bedragen via de overeenstemmende betaalwijzen worden terugbetaald.

Cadeaubonnen kunnen noch geheel noch gedeeltelijk worden ingewisseld/geretourneerd voor contant geld of enige andere betaalwijze, of worden vergoed in geval van verlies, diefstal of schade. Cadeaubonnen kunnen niet worden gebruikt om andere cadeaubonnen te kopen.

Countries

Company Description

Registered Address

Registration number / VAT number

Belgium

VF BELGIUM BV

Link 1 Posthofbrug 2-4 2600 Antwerpen, Belgium

BE 0666523226

Luxemburg

VF BELGIUM BV

Link 1 Posthofbrug 2-4  2600 Antwerpen, Belgium

LU 30074009

Switzerland

VF International SAGL

Via Laveggio 5- 6855 Stabio-CH

CHE-111.650.898 IVA

Austria

VF Austria GmbH

Moosfeldstraße 1, 5101 Bergheim bei Salzburg Austria

AT U34766401

Germany

VF Germany Services GMBH

Walter- Gropius-Str. 23, 80807 München, Germany

DE 230966815

Denmark

VF Scandinavia ApS

Vestergade 27 1456 - Kobenhavn K Denmark

DK 71032418

Sweden

VF Sweden AB

Warfvinges väg 30, 112 51 Stockholm Sweden

SE 556428782801

UK

VF Northern Europe Services ltd

C/O Brodies Llp Capital Square 58 Morrison Street, Edinburgh - Scotland

GB 943074330

Ireland

VF Northern Europe Services Ltd - Irish Branch

Suite 3, One Earlsfort Centre , Lower Hatch Street, Dublin 2, Republic of Ireland

IE 9661414U

France

VF (J) FRANCE SAS

25-27 Rue du Mail CS82502 - 75086  Paris Cedex 02 France

IDU : FR218648_11KOLY (Textile) / FR213472_01DZRS (Emballages ménagers) FR78353238520

Netherlands

Vf(j) Nederland Services BV

Cruquiusweg 109, 2nd floor, 1019AG Amsterdam, The Netherlands

NL 853613448B01

Italy

VF Italia S.r.l.

Via Varesina 162, 20156 Milano, Italy

IT 04576340964

Spain

VF Apparel España S.L.U.

Carrer Joan Miró, 19-21, planta Baja, 08005, Barcelona, Spain

ES B80520620

Portugal

VF Apparel Portugal Lda

Av. Da República, nº35 4ºAndar 1050-186 – Lisboa Portugal

PT 507157389