Timberland NL Home
Winkelwagen
hero-title
hero image

een ecosysteem van kansen

In-store productterugname is een fundamenteel onderdeel van Timberloop: Het Circular Design-platform van Timberland is ontstaan om afval te verminderen en artikelen een nieuw leven te geven, waarbij alle fasen worden aangepakt, van ontwerp tot einde levensduur en recycling. 

  

Dit in 2022 gelanceerde initiatief biedt een gemakkelijke manier voor consumenten om gebruikte producten een tweede kans te geven. Alles wat je moet doen is naar een van de 73 winkels in de 9 landen gaan (Oostenrijk, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Zweden, VK) die deelnemen aan dit initiatief.  

Ga naar de winkelzoekerpagina om de dichtstbijzijnde locatie te vinden: Winkelvinder | Timberland. 

  

Zowel kleding als schoenen zijn welkom, bij voorkeur producten van het merk Timberland. 

Als dank voor je bijdrage ontvang je een kortingsbon om in onze winkels te gebruiken. 

  

En dit is nog maar de eerste stap naar het sluiten van de cirkel van textielmaterialen.  

Om dit initiatief op een hoger plan te brengen en een relevantere impact te bereiken, heeft Timberland partnerschappen opgezet met lokale liefdadigheidsinstellingen: Humana, die teruggenomen producten uit heel continentaal Europa verwerkt en Traid voor het Verenigd Koninkrijk. 


logos

De cirkel sluiten met Humana

timberloop humana logos

De cirkel sluiten met Humana

who do we work with image

Met wie werken we samen?

Ons Timberloop-circulariteitsprogramma krijgt een nieuwe impuls door een partnerschap met Humana, een internationale samenwerkingsorganisatie die zich bezighoudt met humanitaire en duurzame ontwikkelingsactiviteiten die worden gefinancierd door de inzameling en wederverkoop van gebruikte kledingstukken. Bewogen door dezelfde toewijding om gedragen kleding een tweede leven te geven via het Timberloop-programma, zullen we in 2024 samenwerken met deze belangrijke vereniging die alleen al in Italië jaarlijks 21.000 ton kleding verwerkt.

product journey image

De reis van het product

Naast de donaties van particulieren is het nu ook mogelijk om producten die via het Timberloop-circuit zijn ingezameld opnieuw te verkopen in onze winkels in Oostenrijk, Belgi‘, Duitsland, Frankrijk, Itali‘, Spanje, Nederland en Zweden in de winkels die eigendom zijn van Humana.


Zodra Humana de producten ontvangt, worden ze gesorteerd en hoofdzakelijk wederverkocht binnen hun eigen netwerk van winkels in de hele wereld. Te versleten en afgedragen artikelen worden daarentegen gerecycled. Deze benadering zorgt ervoor dat ook oude kleding opnieuw kan worden ingezet als een waardevolle bron voor het creëren van nieuwe materialen.

value created image

Waarde gecreëerd

De opbrengst van de verkoop van de producten is bestemd voor solidariteitsprojecten op het gebied van onderwijs, landbouw, gezondheid en gemeenschapsontwikkeling wereldwijd. Deze initiatieven hebben als doel mensen in socio-economisch zwakke omstandigheden te helpen en bewustzijn te creëren op scholen en in plaatselijke gemeenschappen. Humana legt zich ook toe op het implementeren van projecten met milieu- en sociale impact.


Ontdek hoe je bij kunt dragen aan een duurzamere toekomst door actief deel te nemen aan het Timberloop-programma door jouw artikelen naar de deelnemende winkels te brengen.

Vind de dichtstbijzijnde winkel die betrokken is bij het project

Klik hieronder en filter de lijst op 'Timberloop: Vind een winkel'.

Vind de dichtstbijzijnde winkel die betrokken is bij het project

Klik hieronder en filter de lijst op 'Timberloop: Vind een winkel'.