Nieuwe productnormen om onze 2020-doelstellingen te realiserenWe zijn een outdoor-lifestylemerk dat wereldwijd succesvol is, en we zijn een merk dat wil innoveren en op een maatschappelijk verantwoorde manier werken. Dat geldt voor onze producten, het milieu en de sociale gemeenschappen, overal waar we op deze planeet actief zijn. Als onderdeel van dit commitment werken we volgens de Timberland Environmental Product Standards (TEPS). Dit zijn bijzonder strenge, door ons zelf opgestelde normen, die op alle Timberland-productcategorieën worden toegepast.

In plaats van de focus op slechts één productcollectie te leggen, gelden deze belangrijke milieunormen voortaan op alle Timberland-productcategorieën worden toegepast.

In plaats van de focus op slechts één productcollectie te leggen, gelden deze belangrijke milieunormen voortaan op alle Timberland-producten. Het werken met milieudoelstellingen voor de hele lijn betekent dat we nog veel meer gebruik gaan maken van gerecycled, biologisch en hernieuwbaar materiaal, zoals gerecycled rubber en gerecyclede kunststoffen.

TEPS zal een sleutelrol spelen bij het bereiken van onze productdoelstellingen voor 2020. En dan hebben we het over doelen als:

  • 100% van onze schoenen zal gemaakt worden met gebruikmaking van ten minste één gerecycled, biologisch of hernieuwbaar materiaal (ROR = Recycled, Organic, Renewable).
  • 100% van onze schoenen en het leer voor onze outerwear zal afkomstig zijn van leerlooierijen die onderdeel vormen van de Leather Working Group en vanwege hun milieuvriendelijke werkwijze de Gouden- of Zilveren status hebben bereikt.
  • 100% van onze katoenen kleding zal afkomstig zijn van biologische, Amerikaanse of door Better Cotton Initiative gecertificeerde bronnen.
  • 100% pvc-vrije schoenen en kleding

“Bij Timberland voelen we ons verantwoordelijk voor wat we voor onze producten gebruiken en ook voor de manier waarop ze worden gemaakt. We zijn daarom voortdurend op zoek naar innovatieve oplossingen om hun impact op het milieu te verkleinen,” aldus Collen Vien, Sustainability Director bij Timberland. "Met TEPS streven we ernaar om de impact op het milieu van al onze producten tot een minimum te beperken. En als onze business blijft groeien, zal deze werkwijze in de loop van de tijd een groot verschil kunnen maken."