Timberland ServesTimberland doet aan vrijwilligerswerk: 1 miljoen uren bereiktBij Timberland was duurzaamheid in onze lokale gemeenschappen altijd al een prioriteit. Daarom hebben we in het hele bedrijf ons Path of Service-programma, dat fulltime medewerkers de kans geeft om tot 40 betaalde uren aan vrijwilligerswerk te doen, en twee wereldwijde vrijwilligersdagen.


Sinds 1992 zijn onze belangrijkste vrijwilligersevenementen Dag van de Aarde en Serv-A-Palooza) een manier voor onze medewerkers om echt betrokken te raken. Elk jaar krijgt elke fulltime werknemer veertig betaalde uren om terug te geven aan de gemeenschap, en die twee evenementen helpen om die uren te bereiken.

Ons team werkt aan alles: van stedelijke vergroeningsprojecten, over het schoonmaken van stranden tot het passen en schenken van laarzen en schoenen aan kansarme kinderen en het renoveren van hun scholen, zodat ze hun doelen kunnen bereiken.

Dit jaar hebben we de kaap van 1 miljoen uren vrijwilligerswerk overschreden. Om u een idee te geven: in een miljoen uur...


Atlanta McIlGraith, de Senior Manager of Community Engagement & Communicatie, zegt: "We doen aan vrijwilligerswerk omdat we vinden dat het uitermate belangrijk is om iets terug te geven aan de gemeenschap waar onze medewerkers wonen, werken en spelen. Het komt de gemeenschap ten goede, in termen van arbeid en de materialen die we meebrengen naar de plek voor het vrijwilligerwerk, maar het is ook een groot voordeel voor ons als bedrijf. Het brengt ons samen als team en zorgt voor leiders - terwijl mensen iets teruggeven." 


Wilt u weten hoe Timberland nog meer zijn steentje bijdraagt? Bekijk ons vijfjarige herbebossingsproject in Haïti gedocumenteerd in de film Kombit: The Cooperative.