Bootschoenen stijlgids

Bootschoenen hebben rubberen zolen met groeven zodat ze slipvrij zijn en hebben een bovenwerk van leer of canvas. De zeeman Paul Sperry kwam in 1935 op het idee voor de dekschoen toen hij merkte dat zijn hond niet uitgleed op het ijs. Dit inspireerde Sperry om in de onderkant van een schoen te kerven voor meer stabiliteit tijdens het zeilen. In de jaren 70 werden bootschoenen ook op het vaste land populair en nu maken ze deel uit van zowel casual als meer geklede stijlen. 

In tegenstelling tot sportschoenen zijn bootschoenen voor heren stijlvol genoeg om naar kantoor te dragen dankzij hun leren uitvoering. Tegelijkertijd zijn ze ook informeel genoeg om samen met een short op vakantie te dragen. Bootschoenen zijn de ultieme veelzijdige schoenen. En je hoeft ze zelfs niet op te bergen als het kouder wordt. Dit artikel geeft je heel wat inspiratie voor de beste, stijlvolle outfits met bootschoenen.

 

Draag je sokken in bootschoenen?

Voordat we de stijlgids induiken, willen we het hebben over de brandende vraag: wel of geen sokken in je bootschoenen? 

De klassieke manier om deze schoenen te dragen is zonder sokken. Omdat canvas en leren bootschoenen meestal gedragen worden in de zomer, zijn ze extra luchtig. Sokken leiden ook af van de verfijnde details van de schoenen.

Je kunt altijd no-show sokken dragen voor extra comfort, zolang de enkel maar bloot blijft. Maar dit is geen vaste regel. Zo kan je je sokken met een print in je bootschoenen dragen en kiezen voor een preppy jaren 80 look. Maar dit is toch wel een statement look die heel wat zelfvertrouwen vraagt.

 

Zomer outfit: Chino shorts en een wit T-shirt

Toen Sperry de bootschoenen uitvond, had hij een casual look in gedachten die goed zou passen bij een dagje uit op het water. De chino shorts zorgen met hun zeemansstijl voor een nonchalante look.

Je kunt bruine, canvas bootschoenen combineren met bijna elke kleur. We raden echter aan dat je niet voor iets te kleurrijk kiest. Kaki of lichtgroen passen prima, samen met een simpel wit T-shirt voor een strakke look. ‘s Avonds kan je het met een denim jack combineren.

 

Preppy stijl in de lente: Chino short en trui

Ook bij een frisse lenteavond kan de chino short onderdeel uitmaken van je outfit. Draag een marineblauwe short met een Oxford-shirt en een lichtgrijze trui om je warm en toch netjes te houden. Dit zou een goede marineblauwe bootschoenen outfit kunnen zijn, aangezien de kleur vrij casual is.

Business casual: Slimfit broek en een blazer

Een korte broek kan je niet altijd niet op kantoor dragen, maar bootschoenen zijn wel een optie. Zolang je ze op een zakelijke manier combineert. Combineer je marineblauwe bootschoenen met een kaki, beige of oranje (als je durft) slim-fit chino's. Zorg ervoor dat je ze aan de onderkant oprolt zodat je enkels zichtbaar zijn.

Maak je look af met een wit T-shirt en donkerblauwe blazer. Voor een meer formele werkomgeving kan je het T-shirt vervangen door een lichtblauw overhemd en een donkerbruine leren riem toevoegen.

 

Date night: Jeans en een leren jas

De combinatie van casual en chic maakt deze schoenen een geweldige keuze voor een lekker avondje uit. Dus het verbaast je vast niet dat een van de populairste outfits met bootschoenen bestaat uit jeans.

Draag je bruine Timberland bootschoenen met een donkere slim-fit jeans. Vergeet zeker ook niet om de onderkant op te rollen om je enkels te laten zien. Combineer met een casual wit overhemd en een lichtbruin leren jack die bij de schoenen past om je look wat extra flair te geven.

 

Je look bij koud weer: blote enkels met een warme trui

Het hangt er natuurlijk vanaf hoe koud het precies is waar je woont, maar bootschoenen kan je ook prima dragen wanneer het wat frisser is. Leren bootschoenen zijn antislip, waterafstotend en kunnen wel tegen wat regen. Met dat in het achterhoofd hebben we nog een marineblauwe outfit met bootschoenen. Combineer de schoenen met een cropped rode chinobroek voor wat extra contrast.

Draag een zwart-witte trui met grafisch ontwerp over een Oxford shirt. Werk je outfit af met een donkergrijze wollen jas. Als je enkels het toch te koud hebben, kan je sokken met prints dragen die bij je trui passen.

 

Dames bootschoenen outfits

Zowel dames als heren kunnen bootschoenen dragen. Niets houdt je tegen om jezelf uit te drukken. Met dames bootschoenen heb je echter meer keuze qua kleuren en stijlen. Qua outfits zijn er ook eindeloos veel mogelijkheden. Hier zijn alvast enkele van onze suggesties:

  • Voor een licht grijze bootschoenen outfit combineer je de schoenen met een geruite midi-zonnejurk en een beige draagtas. Deze outfit is perfect voor een dagje op het strand of een brunch met vrienden.

  • Draag je marineblauwe bootschoenen met opgerolde mom jeans in een lichte wassing. Maak je outfit af met een wit, oversized T-shirt (ingestopt) met een leuke, gedurfde print voor een casual look. 

  • Draag donkerbruine bootschoenen met een witte, cropped jeans met brede pijpen. Combineer dit met een bruine, cropped trui. Deze stijlvolle outfit is perfect voor een avondje uit.

  • Combineer je grijze bootschoenen met een grijze legging, een oversized pastelkleurige hoodie en een pet voor optimaal comfort.

 

Maak je garderobe compleet met een paar bootschoenen

We hopen dat dit artikel je heeft geïnspireerd om meer te experimenteren met je bootschoenen in de lente, zomer en zelfs herfst. En als je zelf nog geen paar van deze veelzijdige schoenen bezit, bekijk dan ons collectie Timberland bootschoenen voor heren en dames. Vind de schoenen die je elke dag kunt dragen, of je nu gaat stappen met vrienden of aan het werk bent op kantoor.

Related Content