De seizoensgebonden stijlgids voor Chukka Boots

Chukka boots vullen perfect het gat tussen nette en casual schoenen. Je komt er op kantoor net zo goed mee voor de dag als bij een etentje of een borrel na het werk en hoeft dus niet eerst van schoenen te wisselen. 

De Chukka boot, die aanvankelijk eerder leek te passen bij buitenwerkzaamheden, wandelingen en trektochten in landelijke omgevingen, heeft in de loop der tijd nogal wat veranderingen ondergaan. Zij die denken dat Chukka boots vooral buitenschoenen of werkschoenen zijn, moeten vast wennen aan het idee om ze bij nettere gelegenheden te dragen en wellicht is dat nooit eerder bij hen opgekomen.

In dit artikel stellen we diverse outfits voor die goed passen bij de verschillende modellen Chukka boots, zowel voor overdag als voor ´s avonds, voor buiten in de natuur en voor op kantoor. Lees door om erachter te komen hoe veelzijdig dit schoentype in feite is.

 

Nette outfits met Chukka Boots

Om een nette outfit te vinden die bij je Chukka boots past, kun je het best beginnen met Chukka boots met een wat nettere uitstraling die goed passen bij nette kleding.

De Larchmont II Chukka boot voor heren is een bijzonder stijlvol Chukka boot-model van waterbestendig Better Leather dat afkomstig is van een duurzame leerlooierij. Deze uitvoering van de leren Chukka´s is verkrijgbaar in het donkerbruin en in het lichtbruin, zodat je meerdere opties hebt en je keuze kunt afstemmen op het kleurenpalet van je bestaande garderobe waarmee je de schoenen wilt combineren.

Je zou ook kunnen overwegen om in een suède uitvoering te investeren, bijvoorbeeld de American Craft Chukka voor heren. Deze speciale suède boots zijn alleen beschikbaar in het donkerbruin, maar de herenmodellen zijn verkrijgbaar in de maten 40 (UK 6.5) tot en met 48 (UK 12.5) en dankzij de halve maten is de kans groot dat jouw maat ertussen zit. Deze boots worden van hetzelfde eersteklas waterbestendige leer gemaakt dat ook in de Larchmont II Chukkas is verwerkt, maar dan in een suède uitvoering.

Dankzij de stevige constructie, slijtvaste rubberen zolen en comfortabele leren voering zijn deze twee Chukka Boot-modellen ideaal voor iedereen die veel wandelt in stedelijke omgevingen. Als je kiest voor suède, is het handig om je schoenen vooraf waterafstotend te maken, want ongunstige weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat suède Chukka boots er minder mooi uit gaan zien. Leren schoenen zijn verhoudingsgewijs beter bestand tegen regen.

Als je op zoek bent naar nette Chukka boots, zijn deze twee modellen ideaal. Combineer ze met Sargent Lake Chinos in de kleur kaki en een strak Pleasant River Slim Oxford Shirt in een contrastkleur om lekker te stad in te gaan en het weekend in te luiden.

Casual outfits met Chukka Boots 

Chukka boots passen ook heel goed bij een casual outfit en zijn een prima keuze voor iedereen die graag rondtrekt of wandelt. De Field Trekker Chukka is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren en is een perfecte kruising tussen modieuze, comfortabele casual schoenen en gespecialiseerde wandelschoenen met rubberen zolen.

Voor een stijlvolle, casual look die ook nog eens lekker warm en comfortabel is en helemaal past bij een wandeling in een landelijke omgeving en een aansluitend uitstapje naar de plaatselijke kroeg met familie en vrienden, combineer je de Field Trekker Hiking Chukka Boots in de kleur lichtgrijs met je favoriete Logo Sweatpants en Core Tree Logo Hoodie. Als je daaronder een Dunstan River Crew Tee draagt, kun je altijd iets uittrekken als je het te warm krijgt.

Als jij liever wat avontuurlijkere wandelingen onderneemt en maar wat rondslenteren met familie niet jouw ding is, dan is een robuustere chukka boot als de Euro Hiker Chukka wellicht een goede optie. Deze veterboots zijn verkrijgbaar in het klassieke Timberland-geel waar het merk om bekend staat, compleet met zwart-gele veters. Deze boots, waarin de voor 50% uit gerecycled plastic bestaande ReBOTL-stof is verwerkt, zijn ontworpen met oog voor het milieu. Dankzij de TimberDry-membraan zijn deze boots volledig waterdicht en daarmee de ideale keuze voor wandelingen onder alle mogelijke weersomstandigheden. Het comfortabele voetbed EVA-schuim zorgt voor ultiem comfort tijdens lange tochten en de rubberen teenbumper biedt evenals het hielstuk bescherming tegen stoten en krassen als jij door weer en wind gaat.

Combineer je onmisbare Euro Hiker Chukka Boots met waterdichte lagen met lange mouwen, zoals een Mount Lafayette Bomber Jacket en waterdichte Convertible Trousers om de elementen te trotseren.

 

Outfits met marineblauwe Chukka Boots

Je kunt het natuurlijk bij blauw houden, maar je marineblauwe Chukka boots passen ook goed bij neutrale tinten als grijs, wit en zwart. De Killington Ultra Chukka boots zijn verkrijgbaar in een opvallende elektrische blauwtint die prachtig staat bij donkere jeans, bijvoorbeeld de Sargent Lake Stay-black Jeans in de kleur zwart.

De Killington Ultra Low Chukka boots zijn eveneens verkrijgbaar in het blauw, maar deze donkerdere tint past beter bij een lichte broek als de witte Wind, Water, Earth and Sky Sweatpants, in combinatie met blauwe bovenkleding, bijvoorbeeld een Millers River Tipped Polo Shirt.

 

Outfits met bruine Chukka Boots 

De Newmarket II Chukka Boots in de kleur lichtbruin zijn een populair model onder de lichtbruine boots, vooral omdat je ze kunt dragen bij een keurige outfit voor een speciaal sociaal evenement, maar ook lekker nonchalant tijdens een wandeling of een bezoek aan een bouwplaats of iets dergelijks.

Voor een casual stijl combineer je deze boots met een gewoon t-shirt, bijvoorbeeld een van deze Organic Cotton T-shirts die per 3 stuks in zwart, wit en grijs verkrijgbaar zijn, en een broek die lekker veel bewegingsvrijheid biedt, zoals deze Ultrastretch Tapered Trousers in de kleur blauw. Ze staan ook goed bij een bruin leren jack.

Voor wat gekledere gelegenheden kun je kiezen voor een net overhemd, bijvoorbeeld een paars Seersucker Gingham Shirt, in combinatie met een bruine of lichtbeige broek. Je zou de Sargent Lake Stretch Chinos in de kleur beige kunnen proberen.

GERELATEERD: Duurzaamheid op het gebied van mode en kleding: Een groenere toekomst scheppen

Nu je weet hoe je je Chukka boots kunt combineren voor een geklede of juist een nonchalante look, inventariseer je de inhoud van je kledingkast en vul je deze aan met kledingstukken die goed passen bij je Chukka boots, zodat je ze bij elke gelegenheid kunt dragen.

Related Content