Timberland NL Home
Winkelwagen

Jorn WemmenHove - Nature Needs Heroes

2024-04-26

Jorn Wemmenhove
Changemaker voor menselijke en vriendelijke steden.

jorn-wemmenhove-changemaker

Jorn Wemmenhove heeft als passie mensen helpen die uit contact met de natuur zijn geraakt, zodat ze de natuur opnieuw ontdekken, in het bijzonder in steden.

“Ik geloof in het creëren van steden die menselijk en vriendelijk zijn voor onszelf, anderen en onze planeet. De hedendaagse steden zijn zo gefocust op slim en efficiënt zijn, maar wij zijn mensen - natuurlijke, spontane, rare wezens die ruimte nodig hebben”.

Jorn gelooft dat mensen zwervers zijn die plekken nodig hebben om zich terug te trekken en weer in contact te komen met de natuur.

“Groene gebieden in steden kunnen zowel de fysieke als mentale gezondheid herstellen”.

Jorns liefde voor de natuur begon al toen hij jong was.

“Ik vond het leuk om in bomen te klimmen, maar ik viel er vaak uit. De natuur heeft zo een eigen manier om je levenslessen te leren”.

Tegenwoordig is de woonkamer van Jorn net een jungle, vol met planten waar hij zelfs tegen praat. Voor zijn werk brengt hij de natuur naar delen van de stad waar je dit niet zou verwachten.

Jorn maakt gebruik van “tactisch urbanisme” om de toekomst van steden te visualiseren. Tactisch urbanisme is het uitvoeren van acties op korte termijn die langdurige oplossingen kunnen bieden. Zijn focus ligt op het samenbrengen van de natuur en de mens. Bijvoorbeeld een straat afsluiten voor auto's zodat mensen een hele dag op straat kunnen samenkomen. Of willekeurige parkeerplaatsen veranderen in "parklets" met groene elementen en zitplaatsen.

Jorn vindt dat een held voor de natuur gewoon plezier beleeft. Doe gewoon wat je kunt.

“Het gaat er niet om dat je een held moet worden genoemd, het gaat om het stellen van heldhaftige daden”.