Timberland NL Home
Winkelwagen

Wat zijn de beste laarzen in de sneeuw?

2024-04-26

Wat zijn de beste laarzen in de sneeuw?

Brown Timberland Boots

Of je nu in een klimaat leeft waar het vaak sneeuwt, dat soms opzoekt of ergens woont waar elke winter sneeuwstormen voorkomen; een goed paar comfortabele sneeuwlaarzen is essentieel.

De markt voor sneeuwlaarzen is groot en het kan een uitdaging zijn om de beste laarzen te vinden om mee in de sneeuw en op ijs te lopen. In dit artikel helpen wij je een geïnformeerde beslissing te nemen over of je huidige wandelschoenen goed zijn in de sneeuw en adviseren we je over de eigenschappen waar je naar moet zoeken wanneer je je volgende paar sneeuwlaarzen koopt.

Hoe kies je laarzen om mee in de sneeuw en op ijs te lopen?

Hieronder vind je een lijst met factoren waar je deze winter op moet letten wanneer je je volgende paar laarzen voor in de sneeuw en op het ijs koopt.

Kleur

Er zijn een aantal belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je een nieuw paar sneeuwlaarzen zoekt. Ongeacht of je ze voor jezelf koopt, voor een familielid of voor een vriend, wil je waarschijnlijk een paar dat in de mode is of dat je er leuk uit vindt zien.

Als je alleen een paar sneeuwlaarzen koopt om te dragen op skivakantie wanneer je niet op de piste staat, wil je misschien meer modieuze kleuren of ontwerpen. Maar we raden je altijd aan om een paar laarzen in felle kleuren te kiezen.

Sneeuwachtig weer kan vaak gevaarlijk zijn. Als je ooit in een situatie met een lawine terechtkomt, kunnen anderen je sneller vinden door de felle kleuren van je laarzen. Als je gewoon een goed paar wandellaarzen wilt om in je auto te laten liggen voor als je pech hebt wanneer het sneeuwt, helpen de felle kleuren ook om te zorgen dat andere bestuurders je zien in het donkere, sneeuwachtige weer.

Als het om veiligheid gaat, kan het kopen van felgekleurde sneeuwlaarzen zoals de Timberland classic geel echt helpen je leven te redden.

Comfort

De ideale sneeuwlaarzen zijn niet alleen comfortabel wanneer je ze in de winkel past, maar ze moeten vooral comfortabel zijn als je ze aan hebt in de sneeuw en op ijs. In die omstandigheden heb je waarschijnlijk graag ten minste een aantal paar dikke sokken aan. Daarom raden wij je aan om ook dikke sokken te dragen wanneer je de laarzen voor de eerste keer past.

Hoewel je misschien meer dan een paar sokken draagt om je voeten warm te houden, zijn de beste sneeuwlaarzen altijd goed geïsoleerd en waterbestendig. Hoewel leren laarzen goed kunnen werken qua isolatie, is het beter om voor een laars te gaan die nog meer bescherming biedt tegen de kou. Je kunt milieuvriendelijke isolatie kiezen zoals PrimaLoft®️ Eco of iets traditionelers zoals PrimaLoft®️ Down. Een paar waterbestendige laarzen zorgt ervoor dat je voeten de hele dag warm en droog blijven.

Ademend materiaal zoals leer helpt niet alleen om je voeten op een goede temperatuur te houden, maar zorgt ook dat je laarzen goed geventileerd worden zodat vocht van zweet kan ontsnappen. We raden je ook aan te kiezen voor materiaal dat bewerkt is met ademende waterbestendig makende materialen voor maximaal comfort.

Grip en stevigheid

Een andere essentiële factor van goede sneeuwlaarzen is een stevige zool die goede grip biedt en niet snel slijt. Het is bijna onmogelijk om goed in de sneeuw te lopen zonder laarzen met de juiste grip.

Het Amerikaanse Centrum voor Ziektebestrijding en -preventie zegt dat ongeveer 1 miljoen Amerikanen elk jaar vallen door sneeuw of ijs, wat gemiddeld jaarlijks leidt tot ongeveer 17.000 overlijdens. Passende sneeuwlaarzen met goede grip kunnen je helpen te beschermen tegen uitglijden en vallen in slecht weer.

In het beste geval is de grip van je sneeuwlaarzen gemaakt van stevig materiaal zoals rubber. Er zijn zelfs laarzen beschikbaar met grip dat gemaakt is van gerecyclede banden, wat niet alleen het milieu helpt maar ook een stevige grip biedt die niet snel slijt. Dit materiaal kan ook dienen als schokdemper om de druk op je enkels en knieën te verminderen wanneer je wandelt. 

GERELATEERD: Zijn Timberland laarzen goed voor in de winter?

De verschillende laarzen van Timberland zijn niet alleen modieus, maar ook waterbestendig, warm, stevig en bieden grip die genoeg wrijving biedt om je te beschermen tegen uitglijden en vallen in de sneeuw en op het ijs. Stijlen en maten zijn te vinden voor alle leeftijden en genders, waardoor het de perfecte optie is wanneer je sneeuwlaarzen koopt voor je hele familie.